HORSCH презентував новий обприскувач

06 листопада 2018, 15:05 2550

Компанія HORSCH в рамках Міжнародної виставки «ІнтерАГРО 2018» презентувала новий обприскувач Horsch Leeb 4 AX, який доповнює лінійку вже присутніх на ринку України обприскувачів серій LT і GS. 

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Новий обприскувач розрахований на клієнтів, які не мають потреби у обприскувачах лінійки LT та GS, але хочуть отримати високотехнологічний та продуктивний обприскувач Leeb. Машина оснащена основним резервуаром місткістю 3800 літрів, а також додатковим — для чистої води на 400 літрів. Мембранно-поршневий насос приводиться в дію через карданну передачу валу відбору потужністю трактора, продуктивність якого в базовому оснащенні становить 270 л/хв», — розповідає продукт-менеджер компанії «HORSCH Україна» Віктор Тіманов.

За його словами, обприскувач можна доукомплектувати гідравлічним насосом, який гарантуватиме автономну роботу всієї гідравлічної системи, а також поворотним дишлом, що дозволить машині повторювати попередні колії трактора для зниження витоптуваності посівів. Відстань між колесами можна регулювати механічно в межах від 1,5 м до 2,25 м.  

«В серії обприскувачів Leeb 4 AX компанія HORSCH не відійшла від своєї «фішки» — традиційної конструкції і стабілізації штанги. Вона має ширину охоплення від 18 до 30 метрів. Серед переваг обприскувача також можливість посекційного відключення від 5 до 9 секцій», — уточнює Віктор Тіманов.

За його словами, агрегатувати Leeb 4 AX можна з тракторами потужністю 100 к.с., навіть з ХТЗ. Продуктивність обприскувача становить 25-30 га/год, оскільки стабілізація штанги і потужність насоса дозволяють обприскувати на великих швидкостях, до 18 км/год, при цьому не втрачаючи якості внесення ЗЗР.

«Головною ідеєю створення нової моделі було здешевлення машини, зробити її більш доступною для сільгоспвиробників, які мають в обробітку 600-800 га і не потребують великих обприскувачів», — пояснює Віктор Тіманов.

Сьогодні Leeb 4 AX коштує на 50 тис. євро дешевше за обприскувач серії LT.

Компанія HORSCH провела демонстрації обприскувача Leeb 4 AX на полях в Харківській та Полтавській областях, і вже отримано схвальні відгуки клієнтів і перші замовлення машини. 

Модель вже доступна до продажу і буде поставлятися в Україну з весни 2019 року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua