Борони KUHN стали більш зносостійкими

20 грудня 2020, 11:50 2209

Активна борона DURAKARB отримала новий ніж із пластинами карбіду вольфраму, що забезпечує підвищену зносостійкість навіть при роботі на занадто кам'янистих ґрунтах.

Про це йдеться у повідомленні KUHN.

«Пластини з карбіду вольфраму виготовляються з комплексу порошків, отриманих після стискання і нагріву декількох хімічних компонентів, включаючи вольфрам і вуглець. Завдяки виробничому процесу, в ході якого суворо дотримуються надто точні критерії, KUHN виготовляє надзвичайно твердий і зносостійкий матеріал, який по праву вважається одним із найміцніших сплавів із нині існуючих у світі», — йдеться у повідомленні.

В компанії уточнили, що використання цієї технології при виробництві ножів для активних борін забезпечує швидку окупність вкладених коштів навіть у найбільш екстремальних умовах, наприклад, при їх експлуатації на занадто кам'янистих ґрунтах.

«DURAKARB складається з 4-х пластин загальною висотою 136 мм. Закруглений передній профіль пластин розділяє земляну масу таким чином, що уповільнюється зношування сторін із зубцями та забезпечується оптимальне перемішування ґрунту. Пластина спеціальної V-подібної форми припаяна до зубця, чим забезпечує більшу площу контакту між зубцем та пластиною. Це значно знижує вірогідність поломки або виламування пластин на випадок ударного впливу. При такому профілі не збільшується товщина матеріалу, через те для роботи зубця не потребуєтся додаткова потужність», — пояснили в KUHN.

Новий ніж DURAKARB с пластинами з карбіду вольфраму підходить для агрегатів серій HR 103/104, 1003/1004 FAST-FIT 2-го покоління, а також нових серій HR 1020/1030 і 1040. Може бути встановлений замість стандартних ножів і лез DURAKUHN із карбідним покриттям.