Українське садівництво отримає $515 млн китайських інвестицій

01 березня 2017, 09:37 4033

Асоціація «Укрсадпром» та китайська державна корпорація China Haisum Engineering Co., Ltd. 28 лютого 2017 р. підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно якого в українську галузь садівництва та ягідництва планується протягом наступних двох років інвестувати $515 млн.

Документ був підписаний головою «Укрсадпрому» Дмитром Крошкою та генеральним директором департаменту з міжнародних зв«язків China Haisum Engineering Co., Ltd. Гонг Чжюном, інформує прес-служба асоціації.

«На прикладі садівництва та ягідництва ми хочемо показати, яким чином близько 1 млн людей, зайнятих у цій галузі, зможуть зробити Україну конкурентоспроможною на зовнішніх ринках. Крім того, минулого року асоціацією було ініційовано початок процесу узгодження фітосанітарних протоколів між Україною та Китаєм для експорту українських фруктів та ягід на китайський ринок. Ця норма також закріплена у меморандумі», — розповів Дмитро Крошка.

Він уточнив, що заплановані інвестиції будуть спрямовані у будівництво та модернізацію переробних комплексів, фруктосховищ, виробничо-логістичного комплексу.

Зі свого боку, Гонг Чжюн зазначив, що корпорація China Haisum Engineering Co., Ltd. готова поділитися з українськими фермерами досвідом у сфері вирощування та переробки сільгосппродукції.

«Ми маємо намір покращити стан українського сільського господарства шляхом модернізації діючих та будівництва нових об»єктів на території України. Нас дуже цікавить потенціал України в сфері вирощування зернових та інших культур, їх переробки, а також будівництва логістичних комплексів», — відмітив він.


Для довідки: асоціація «Укрсадпром», створена у березні 2016 року, є неприбутковою організацією та національною саморегулівною галузевою асоціацією. Це об'єднання садоводів, виробників продукції з плодів та ягід, виробників та постачальників садивного матеріалу, обладнання, сировини, інших матеріалів і послуг для здійснення садівництва та виробництва продукції з плодів і ягід, інших господарських та громадських об'єднань в галузі садівництва та переробки плодово-ягідної сировини. Асоціація своєю діяльністю охоплює більше 150 підприємств.