Переробник: Ціни на ягоди можуть піднятися у 2-3 рази

02 квітня 2020, 16:30 3948

Ціни на ягоди та фрукти у новому сезоні будуть залежати від урожайності, на котру в першу чергу вплинуть погодні умови.

Як розповіли в групі компаній T.B. Fruit, винятком є Польща, де через ситуацію з вірусом, може виникнути проблема з працівниками для збору полуниці, ревеню, літньої малини.

«У зв'язку з цим ціни на цю сировину можуть бути вдвічі-втричі вищі, ніж у звичайний рік. Кількість сировини буде дуже обмежена, більша частка піде на ринок свіжої продукції», — вважає директор з виробництва T.B. Fruit Олег Мочалюк.

На сьогодні плантації ягід та фруктів в Україні зростають і при хорошій урожайності здатні на 75-80% забезпечити як «свіжий» ринок, так і переробні підприємства. До того ж, плюсом для країни є повернення з заробітків багатьох українців, які при хорошому урожаї ягід займуться його збором.

Як відмітив Олег Мочалюк, заводи T.B. Fruit в умовах дефіциту сировини будуть впроваджувати оптимізацію виробничих витрат, розширювати географію закупівлі сировини, укладати більшу кількість контрактів на невеликі постачання, збільшувати частку біопродукції в загальному об'ємі, нарощувати виробництво пектину з покупної сировини.


Для довідки: група компаній T.B. Fruit — провідний виробник концентрованих соків в Європі, третій у світі виробник яблучного пектину. Кожна 10-я пляшка соку у світі зроблена з фруктів і ягід, перероблених T.B. Fruit. До складу Групи входять 7 заводів з переробки фруктів і овочів (Україна, Польща, Молдова), агрокультура, транспортно-логістичний, інжиніринговий бізнеси, компанія з виготовлення дерев'яних піддонів, а також власна торгова марка соків прямого віджиму Galicia. У планах компанії на 2020 рік — запустити потужності для шокової заморозки овочів, фруктів і ягід в Україні, а також завод з виробництва технічного спирту. T.B. Fruit належить українському бізнесмену Тарасу Барщовському.