Названо найбільш урожайні сорти зернових колосових культур

22 серпня 2021, 10:05 3722

Цього року практично по всій Україні була затяжна весна, через що пізньостиглі сорти не змогли забезпечити найбільшу врожайність.

Про це розповів начальник відділу розвитку продуктів і агросервісу «Зернові культури» «КВС-Україна» Ігор Давидюк під час Дня поля Digital Field.

«У період наливу зерна в нас була досить висока температура — пізньостиглі сорти десь потрапили під запал і не налили те зерно, що мало бути: низька маса тисячі, низька натура. Тож цього року ранньостиглі сорти показали більшу врожайність. За нашою селекцією, наприклад, цього року дуже гарні показники у КВС Джерсі та КВС Еміл», — підкреслює Ігор Давидюк.

За його словами, при виборі сорту важливо пам'ятати і про його типи, щоб ефективніше визначити час та норми азотного підживлення.

«Так, можна робити акцент на першому підживленні по мерзлоталому ґрунту, а в друге підживлення вже можна норму зменшити. Для колосового типу оптимальне внесення азотних добрив буде в період початку виходу в трубку до кінця кущення», — зазначає Ігор Давидюк.