Думка: Cоя перебуває у задовільному стані

23 липня 2018, 14:15 4310

Засуха цього року вкотре негативно позначилася не лише на посівах сої, а й на інших сільськогосподарських культурах. Втім, по сої критичною ситуацію навряд чи можна назвати.

Таку думку висловив AgroPortal.ua засновник Групи компаній UA GROUP, власник Торгового дому «Соєвий вік» Олександр Ушаков.

«За отриманими даними, які для нас щодня збирають регіональні спеціалісти Торгового дому «Соєвий вік» із багатьох куточків України, ми дійшли висновку, що ті фермери, які встигли вчасно посіяти сою, у підсумку отримали достатню кількість вологи. А це в свою чергу добре позначилося на їхніх посівах. Тобто, цьогоріч на більшості полів, за винятком хіба що південних регіонів, себе чудово зарекомендували або дуже ранні, або середньопізні сорти сої», — зазначає Олександр Ушаков.

За його словами, про більш конкретні результати і якусь чітко утворену на їх основі тенденцію ми зможемо говорити не раніше ніж через місяць, тому що поки у більшості регіонів країни соя перебуває у задовільному стані.


Для довідки: більш детально про технології вирощування сої можна дізнатися на Дні поля-2018 ТД «Соєвий вік» 10 серпня у Кропивницькому. Адреса: експоцентр «АгроЕкспо» (вул. Мурманська, 8).

Будуть представлені оновлені сорти зернових, олійних і бобових культур, результати дослідів із біопрепаратами і засобами захисту рослин, новітні зразки сільськогосподарської техніки, лабораторне обладнання тощо.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua