Думка: Проблема вологозабезпечення ґрунту потребує комплексного вирішення

30 січня 2020, 10:17 1790

Комплексне вирішення проблеми вологозабезпечення ґрунту від компанії Agrii включає: дослідження ґрунту, обробіток, руйнування шару ущільнення ґрунту і відтворення його родючості за рахунок біологічних препаратів.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу компанії Agrii Олексій Стеценко під час прес-конференції Agrii Україна (ТОВ «Агроскоп Інтернешнл»), повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Проблема з вологою сьогодні стоїть перед аграріями в усьому світі. Клімат дуже швидко змінюється, а цьогорічна зима з надзвичайно низькою кількістю опадів є катастрофічною для аграріїв. Очікується, що в лютому-березні будуть снігопади, але вони не вирішать уже існуючої проблеми», — зазначає Олексій Стеценко.

За його словами, проблема вологозабезпечення ґрунту є системною і глибокою та не має одномоментного рішення. В компанії Agrii підходять до вирішення проблеми вологозабезпечення ґрунту через його структуру, спосіб обробітку та загальне покращення родючості.

«Для цього ми рекомендуємо досліджувати поля не лише на агрохімічний склад ґрунту, а й на його ущільнення, глибину і характер. Проводимо консультації щодо руйнування ущільненого ґрунту, використовуючи сільськогосподарську техніку, яка здатна вирішити цю проблему. Рекомендуємо аграріям, як змінити чи адаптувати систему обробітку ґрунту, щоб ущільнення не виникало в майбутньому», — розповідає Олексій Стеценко.

За його словами, для відтворення родючості ґрунту використовується засіб, який має біологічну природу і відтворює понад 30 видів бактерій. Ці кроки компанія Agrii позиціонує як цілісне рішення, яке не працює, якщо використовувати окремі елементи.

«У більшості аграріїв, з якими ми працюємо, чистий прибуток з 1 га коливається в залежності від зони і від культури, яку вони вирощують, від $100 до $400. Працюючи з нами, сільгоспвиробники отримують 10-15% додаткового прибутку», — уточнює Олексій Стеценко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua