KSG Agro з початку року продав свиней на понад 150 млн грн

12 червня 2019, 12:56 1677

Агрохолдинг KSG Agro за 5 місяців 2019 р. продав свинячого поголів'я на суму 156,09 млн грн.

Як говориться у повідомленні агрохолдингу, за цей період реалізовано близько 41,5 тис. голів. В середньому реалізація за місяць становить близько 8,3 тис. голів або 0,9 млн кг.

«Наші перспективи розвитку ми бачимо в розвитку свинарського напряму. В Україні є великі гравці в сегменті м'яса птиці, в той час як серед виробників свинини — переважно дрібні та середні виробники. При цьому попит на якісну свинину європейських стандартів, в тому числі відкладений, досить високий», — коментує голова Ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергій Касьянов.

До цього, на його думку, призвели контрабандне ввезення м'яса та сала під виглядом відходів, а також той факт, що в минулому році через спалахи АЧС значна частина поголів'я по Україні була вирізана.

«На цьому тлі авторитетні виробники, що інвестують в комплекс заходів з безпеки, як ми, мають шанси збільшити виробництво за рахунок незадоволеного або відкладеного попиту», — вважає Касьянов

В найближчі 3-5 років KSG Agro планує збільшити кількість поголів'я свиноматок в два рази.

«Ми реалізували на 50% наш проект і маємо сьогодні близько 60 тис. поголів'я свиней одноразового утримання та 4,5 тис. свиноматок. За проектом у нас повинно бути 8,6 тис., тож ми будемо робити все, щоб продовжувати далі розвивати проект і нарощувати кількість свиноматок і, відповідно, поголів'я», — підкреслив Сергій Касьянов.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу внесені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво та виробництво відновлюваного біопалива (паливні пелети).