Експерт: Правильно підібрані добрива підвищують врожайність на 10-20%

22 квітня 2019, 09:30 1874

Позакореневі підживлення культур у їх критичні фенофази набувають дедалі більшої популярності серед аграріїв, які прагнуть отримувати високі та якісні врожаї.

Про це повідомив керівник відділу продуктів і сервісів мікродобрив компанії UKRAVIT Сергій Адаменко.

«Легкодоступне мінеральне живлення є запорукою отримання високих врожаїв зернових, ріпака та й інших культур. Особливо коли йдеться про його застосування у критичні фенофази культур. Адже брак макро-, мезо- і мікроелементів у цей період знижує продукційні процеси і, відповідно, негативно впливає на потенціал врожайності. Тож позакореневі підживлення є додатковим важливим технологічним заходом при  вирощуванні культур», — зазначає Сергій Адаменко.

За його словами, повністю забезпечити потреби культури в мінеральному живленні із ґрунту неможливо через низку факторів, які погіршують його доступність. Між тим, правильно підібрані добрива, застосовані у критичні фенофази, на 10-15% поліпшують коефіцієнти засвоєння головних елементів мінерального живлення (N, P, K) із добрив та ґрунту, підвищують антистресовий ефект і на 10-20% — врожайність.

Для усунення браку мінерального живлення на культурах Сергій Адаменко рекомендує застосовувати добрива ТМ Авангард. Завдяки оптимально підібраному та перевіреному складу добрива повністю забезпечують потреби культур у мікроелементах та інших елементах мінерального живлення, що активує обмінні процеси  та підвищує їх стійкість до різного роду стресів і небезпечних хвороб.

«Для підживлення зернових у фазі кущіння на початку виходу у трубку радив би застосовувати мікродобрива Авангард Р Зернові разом із Авангардом Цинк та Мідь. Завдяки збалансованому складу вони сприяють більшому закладанню колосків у колосі, що в подальшому позитивно впливає на підвищення врожайності. На ріпаку озимому рекомендується застосовувати мікродобрива Авангард Р Ріпак разом із Авангардом Бор. При їх застосуванні на початку стеблування покращується відростання центрального стебла, бокових пагонів і закладання генеративних органів та поліпшується запліднення квіток. Крім того, не варто забувати про фізіологічні потреби й інших борофільних культур — соняшника, буряків цукрових, сої, плодових та ягідних культур — їм також підійдуть обробки Авангард Р Бор. Крім того, позакореневі підживлення підвищують  якісні та кількісні показники врожайності й забезпечують високу окупність», — зазначає Сергій Адаменко.