Додаткова премія за органічне яблуко складе 50-100%

13 липня 2018, 12:53 4190

Бгато виробників яблук сьогодні переходить на органічне садівництво, яке полягає в першу чергу, в правильному підборі сортового складу.

Про це розповів голова Асоціації «Укрсадпром» Дмитро Крошка під час конференції «Плодівництво: плоди, ягоди, фрукти. сучасні тренди».

«Мають бути сорти, які найбільш в природньому середовищі захищені від шкідників, для яблуні — це резистентні сорти, які стійкі до низки хвороб, а найперше до парші — найбільшої проблеми для яблуні», — пояснює Дмитро Крошка.

За його словами, сади, які закладаються резистентними сортами не мають проблем з органічною сертифікацією.

«Сьогодні багато виробників, які орієнтуються на органічний сектор обираючи правильний сортовий склад. Також дуже багато з'являється нових біопрепаратів. Але органічне садівництво — це комплекс поєднання сортового складу, технологій і захисту, які разом дозволяють виробляти органічний продукт», — зазначає Дмитро Крошка.

Він також уточнив, що премія за органічну продукцію за ідеальних умов реалізації або планування з переробними підприємствами може становити від 50 до 100% до ціни на звичайне яблуко.  

«Розмір премії залежить від культури, обсягу і від каналу та часу реалізації. Ці всі чинники впливають на рентабельність органічного виробництва», — зазначає Дмитро Крошка.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua