В AgriLab Farming розповіли про гібриди кукурудзи, які обрали для посіву в 2021 році

27 квітня 2021, 13:58 1865

Компанія AgriLab Farming (Чернігівська область) розпочала посівну з кукурудзи, обравши гібрид північноамериканської селекції бренду UNIVERSEED від LNZ Group.

Про це повідомив менеджер із розвитку агротехнологій компанії LNZ Group, який відповідає за північно-східний регіон, Віталій Брашован.

«Ґрунти на полях компанії AgriLab Farming доволі специфічні та відрізняються від ґрунтів інших областей. Також на вибір вплинули погодні умови і прохолодна весна з низькими температурами вночі та недостатньо високими температурами вдень, що не дуже сприяє посіву кукурудзи. Тому для старту посівної кампанії було обрано кукурудзу бренду UNIVERSEED, гібрид UNI3510/EXPM032 з ФАО 220, який відрізняється високою холодостійкістю та інтенсивним стартовим ростом, невибагливий до технології вирощування і має потужну кореневу систему. Відповідно цей гібрид ідеально підходить для початку посівної кампанії», — розповідає Віталій Брашован.

За його словами, окрім гібриду UNI3510/EXPM032, в господарстві AgriLab Farming планують сіяти гібриди UNI3410/EXPM013 (ФАО 290) та UNI310/EXPM015 (ФАО 260).

«Ґрунти в цьому регіоні мають легкий механічний склад і не можуть довготривало утримувати вологу, а кількість опадів, які випадуть протягом періоду вегетації, ми не можемо спрогнозувати, тому вибрали саме ці гібриди. Вони відрізняються інтенсивним стартовим ростом, гарною посухостійкістю та потужною кореневою системою», — розповідає Віталій Брашован.

Він звертає увагу, що компанія AgriLab Farming, маючи такі специфічні ґрунти, показує аграріям, що навіть за таких умов, з низьким відсотком гумусу, недостатнім забезпеченням азотом, фосфором і калієм, якщо правильно підійти, проаналізувавши весь фон, можна знайти правильне рішення в оптимізації живлення, правильному підборі гібриду та густоти посіву.

«Компанія LNZ Group не тільки продає насіння, а й надає своїм клієнтам повний агрономічний сервіс, який починається з вибору гібрида, системи захисту, і супроводжує сільгоспвиробника практично до збирання врожаю», — зазначає Віталій Брашован.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua