Аграрії засіяли 10% площ під цукровими буряками

28 березня 2019, 11:49 1714

В Україні станом на 26 березня посіяно 20 тис. га цукрових буряків, або 10% від загальної кількості площ.

Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор».

Майже половина посівів припадає на господарства Хмельницької області — 11 тис. га, значно менше засіяли у Рівненській — 3,5 тис. га, Волинській — 2,7 тис. га та Тернопільській — 2,4 тис. га.

«По всій території України розпочалась посівна кампанія цукрових буряків. Традиційно, цього року посівні роботи рухаються із західних до східних областей. В Львівській, Тернопільській та Волинській окремі господарства вже завершили сівбу цукрових буряків, проте інші ще не визначилися із посівними площами та стартом робіт. Переважна більшість планують розпочати сівбу в першій декаді квітня», — коментує хід посівної аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

За його словами, вдатися до такої терміновості аграріїв змушує низька вологість ґрунту після зими. Господарствам доводиться сіяти в холодний ґрунт та остерігатися заморозків в надії встигнути отримати максимум користі для сходів. Агрономічні служби стверджують, що такий ризик є виправданим, адже з досвіду минулого року, частина посіяного насіння так і не змогла зійти саме через посів у сухий ґрунт.


Для довідки: за прогнозами НАЦУ «Укрцукор», посівні площі під цукровими буряками в поточному маркетинговому році скоротяться майже на чверть та складуть близько 220-230 тис. га.