Спека завадила AgroGeneration показати рекордну врожайність соняшнику

09 вересня 2019, 13:58 1985

Агрохолдинг AgroGeneration проводить збирання соняшнику і розпочав осінню посівну.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначають у агропідприємстві «Донець», цього року спека у червні і серпні не дала соняшнику показати рекордну врожайність. Втім урожай олійної досить добрий. У агропідприємстві вже зібрали більше половини врожаю соняшникового насіння.

Директор підприємства Юрій Ткач пояснює, де погода стає на перешкоді аграріїв, на допомогу приходить наука, сучасні технології обробки землі. Аналізи, які проводить власна лабораторія підприємства, підтверджують, що зібране збіжжя соняшника знаходиться у задовільному стані, зауважили в AgroGeneration.

Крім того у більшості агропідприємств холдінгу стартувала посівна озимої пшениці.

«Вже засіяно третину запланованих ланів. Посівним матеріалом, паливом і добривами аграрії забезпечені стовідсотково. Тож усі процеси йдуть за агрономічним календарем. Єдине, що не радує землеробів — суха погода на сході країни. Ґрунт потребує вологи. Тривають роботи, пов«язані з культивацією, дискуванням і оранкою землі, де вже зібрано урожаї», — додають в компанії.

За кілька тижнів аграрії розпочніть збір кукурудзи.


Для довідки: AgroGeneration заснована в 2007 р. Компанія спеціалізується на вирощуванні зернових і олійних. Потужності зі зберігання сільгосппродукції складають 240 тис. т. Земельний банк — 70 тис. га.