Зоря Плюс встановлює сучасне холодильне обладнання для зберігання часнику

26 червня 2020, 16:51 3024

Компанія «Зоря Плюс», яка вирощує часник на 200 га в Херсонській області, в цьому сезоні запустить холодильне обладнання потужністю 700 т.

Про це повідомив генеральний директор компанії «Зоря Плюс» Сейран Яковлєв під час конференції з часниківництва.

«До кінця липня вже буде встановлена холодильна камера з усім необхідним обладнанням для доробки часнику і відповідним рівнем вентиляції», — зазначив Сейран Яковлєв.

За його словами, сьогодні виробники часнику мають подбати не лише про вирощування якісної продукції, але й про її зберігання для можливого експорту.

«Ми мали поставки до Іспанії, торік наш часник купувала Німеччина, сьогодні маємо теж низку запитів — з Польщі та США. Ринок є, але щоб гідно представляти Україну на міжнародних ринках, виробники мають подбати про технічне оснащення, доробку та зберігання продукції», — відзначає Сейран Яковлєв.

Він розповів, що на сьогодні підприємство має всю необхідну техніку — 8-рядну саджалку для часнику, комбайн для збирання та калібрувальну лінію. Середня урожайність часнику на поливі в «Зоря Плюс» складає 10 т/га, але якщо на 1 га посадити 4 т насіннєвого матеріалу, то можна отримати 18 т/га.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua