В Grain Alliance відзвітували про стан озимини

25 листопада 2019, 09:16 1844

Понад 90% посівів озимини Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») знаходяться у доброму та задовільному стані.

Як говориться у повідомленні компанії, наявність вологи у ґрунті сприяє росту культур.

«Період цьогорічної посівної кампанії у першій декаді вересня вирізнявся винятковою посушливістю, кількістю опадів була практично нульовою. Проте невеликі дощі, теплий жовтень і достатня кількість опадів у листопаді сприяли посівам «поліпшити» свій стан», — інформують у компанії.

Також зазначається, що у всіх регіонах  пшениця увійде в зиму переважно в фазі кущіння. Хоча у відділенні  «Михайлівка» на Черкащині пшеницю сіяли в практично суху землю, вона зійшла у жовтні з першими туманами і після невеликих опадів, тому зараз перебуває у стані початку кущення. А от у відділенні «Світанок» на Київщині насіннєві посіви знаходяться в гарному стані.

Разом з тим у компанії зазначили, що поступове зниження середньодобової температури нижче  +5 0С сприятиме тому, що вегетація пшениці припинятиметься. У такий період у озимих культур відбуваються складні фізіологічні процеси, які забезпечують підготовку рослин до зимівлі. 

Уточнюється, що Grain Alliance під урожай 2020 року посіяно озимої пшениці на площі 3100 гектарів. Цьогоріч компанія придбала нові посівні комплекси Pöttinger Terrasem 8, тому всю озимину посіяно новими сівалками. Вони одночасно готують площу, сіють і прикочують посіяне. Агрономи компанії задоволені якістю висіву й укладки, нормами висіву та внесенням міндобрив тощо.