В Grain Alliance — найбільша за 10 років урожайність пшениці

16 серпня 2018, 12:31 6247

Grain Alliance (ТОВ «Баришівська зернова компанія») завершила цьогорічні жнива ранніх зернових і зернобобових.

Як говориться у повідомленні компанії, усього зібрано 43,783 тис. т збіжжя ранніх зернових з площі 7,758 тис. га. Показник середньої урожайності пшениці по всім дирекціям підприємства становить 57,7 ц/га.

«В цьогорічних умовах у компанії — найвища урожайність озимої пшениці за 10 років. На Північній Полтавщині на площі 1976 га середня урожайність становить 69, 2 ц/га. На Київщині на площі 1583 га — 59 ц/га. Радує і якість зерна — 84,5% 2-3-го классу», — розказав перший заступник генерального директора компанії Богдан Черемха.

На полях, де було зібрано пшеницю, аграріями вже проведено лущення стерні, аби зберегти вологу і заробити поживні рештки під майбутній урожай. Станом на 15 серпня у компанії проводиться підготовча робота до збору пізніх культур. Вже сьогодні буде проводиться десикація посівів соняшника, пізніше сої та кукурудзи.

«Кожен показник — це результат злагодженості роботи і наполегливості усього колективу компанії. Результати — непогані, в рамках бюджету по плану ранніх зернових. Жнива трохи розтяглись у часі, оскільки заважала погода. Коли всі етапи — від планування посівної до роботи у полях — пройдені вчасно, результат стане закономірним завершенням зусиль», — переконаний президент компанії Grain Alliance Євгеній Радовенюк.


Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 200 тис. т. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance.