У Cygnet розповіли, як відсіяли нову культуру

06 травня 2021, 09:10 2560

Агрономічна команда Cygnet 30 квітня 2021 р. закінчила посів соняшнику.

Дана культура є новою у структурі посівних площ, всього під соняшник відведено 5,5 тис га. Серед них, 3,6 тис га в Погребищанському відділенні, решта в Житомирському — Попільнянському та Ружинському районах, йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Посів пройшов вдало, проблем не було. Адже в роботі були задіяні всі старі кадри, з багаторічним досвідом роботи. Посів культури відбувся в заплановані строки, щоправда погода внесла свої корективи. Ми два дні не проводили посів бо був дощ, потім два дня не сіяли бо йшов сніг. Одного дня випало 20 мм опадів, це практично 70% місячної норми. А все решта, що вже безпосередньо залежало від нас, було організовано на високому рівні», — розповідає головний агроном Погребищанського відділення Юрій Олійник

За його словами, господарство планує отримати сходи орієнтовно 5-9 травня.

«Погодні умови наразі є сприятливими для отримання дружніх сходів, вологи на даний момент достатньо. Сіяли соняшник сівалками Väderstad Tempo, тими, що були задіяні на посіві цукрових буряків. Це сівалки точного висіву, швидкісні та сучасні. Під посів давали також культивацію, практично паралельно з посівом соняшника були задіяні обприскувачі на внесення грунтових гербіцидів під соняшник», — додав агроном.


Для довідки: Група компаній Cygnet обробляє 29 тис. га землі в центральній частині України — Житомирській і Вінницькій областях.