В Астарті стартувала посівна: незважаючи на пізній старт відсіються вчасно

05 квітня 2021, 09:14 2343

На підприємствах агропромхолдингу «Астарта» стартувала посівна кампанія.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Основними культурами холдингу залишаються цукрові буряки (33,5 тис. га), кукурудза (59,9 тис. га, соя (31,2 тис. га), пшениця (46,5 тис. га), соняшник (28,1 тис. га), озимий ріпак (7,2 тис. га). 

Як зазначається, компанія також займається органічним землеробством на площі 1,8 тис. га. 

«Астарта» повністю готова до посівного сезону 2021 і в повному обсязі забезпечена насінням, засобами захисту рослин та добривами. Компанія використовує  як вітчизняну, так і імпортну продукцію. Ключовим критерієм відбору є якість продукції та підтримка вітчизняного виробника. Насіння пшениці та сої виробляється на власних насіннєвих заводах  під торговельною  маркою «ASTARTA Select», — йдеться у повідомленні. 

Нові трактори John Deere, придбані у 2020-2021 роках, у рамках п'ятирічної  інвестиційної програми з оновлення агротехніки,  у повній мірі задіяні у цьогорічній посівній. 

Персонал пройшов відповідне навчання та підготовку. Всі процеси відбувають з суворим дотриманням правил карантину.  

«Незважаючи на пізній старт цьогорічної посівної кампанії, викликаний холодною погодою, весь комплекс робіт буде виконано в оптимальні терміни», — підсумували в компанії. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).