Урожайність пшениці в ІМК на 25% вища середньої по країні

12 серпня 2021, 09:46 2339

Компанія ІМК днями завершила обмолот озимої пшениці.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, всього було намолочено 122 тис. т пшениці з площі 21,4 тис. га, середня врожайність склала 5,7 т/га, що на 25% перевищує середню врожайність по цій культурі в Україні (4,55 т/га).

«Погодні умови протягом всього періоду вегетації пшениці у регіонах, де здійснює господарську діяльність ІМК, дуже різнились, в першу чергу це стосується посухи із фактичною відсутністю опадів та екстремально високими температурами на Сумщині в період наливу зерна, що негативно позначилось на врожайності пшениці в цьому регіоні.

Але за рахунок широкої географії господарювання, в інших регіонах результат був чудовим, що дало змогу вийти на більш ніж достойні середні показники. Тим паче, що з технологічної точки зору, всі польові операції було зроблено правильно і своєчасно», — зазначив операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $31,7 млн і EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.