UKRAVIT пропонує рішення для подолання теплового стресу культур

10 червня 2019, 13:40 1566

Україні прогнозують спекотне літо. А це означає, що посівам сільськогосподарських культур загрожує дефіцит вологи і значний тепловий стрес, а будь-який стрес може спричинити суттєвий недобір врожаю.

Про це повідомляє керівник напрямку продуктів і сервісів мікродобрив компанії UKRAVIT Сергій Адаменко і відзначає, що через аномальні умови культури слабко розвиваються, частіше, ніж здорові рослини, уражуються шкідниками і хворобами, гірше плодоносять. У комплексі це позначається не лише на кількісних, а й на якісних показниках вирощеної продукції.

«Аналізуючи світовий досвід, ми бачимо ефективні приклади подолання теплового стресу культур за допомогою підживлення легкодоступним кремнієм. Адже обробка цим елементом формує на рослинах захисний біокремнієвий екран, який зменшує їхню температуру на 4-5°С і знижує транспірацію на 20-30%. Крім того, кремній має властивість накопичувати і зберігати воду в організмі культур. А зважаючи на його стимулюючий вплив на розвиток кореневої системи культур, він поліпшує поглинання нею води. Також важливим фактором у збереженні врожайності є здатність цього елемента забезпечувати фертильність пилку в умовах високих температур повітря», — розповідає Сергій Адаменко.

Для підвищення стійкості культурних рослин до високих температур та інших стресів експерт рекомендує своєчасно підживлювати їх концентрованими легкозасвоюваними добривами Авангард Кремній Біо марок А та В. За словами Сергія Адаменка, спочатку, коли рослини потребують більше кремнію, варто застосовувати добриво Авангард Кремній Біо марки В, в якому він превалює. А от для пізніших фенофаз підійде добриво марки А — за рахунок високого вмісту калію у доступній культурам карбонатній формі воно позитивно впливає на показники якості та товарності врожаю.

А щоб скоригувати жорсткість і рН води робочого розчину, Сергій Адаменко радить додавати до нього підкислювач Айворі або підкислювач-кондиціонер Айворі Плюс у нормі 150-420 мл на 100 л води, залежно від показників якості вашої води.


Для довідки: З питань продажу та співпраці звертатись: ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, просп.Перемоги, 42, корп. «F». 

Гаряча лінія: 0 800 301 401