Український виробник ЗЗР вийшов у лідери за обсягами застосування препаратів

05 жовтня 2021, 13:48 4870

Препарати ALFA Smart Agro у 2021 р. вийшли на провідну позицію за обсягами застосування в Україні. Це означає, що вперше до трійки лідерів ринку засобів захисту рослин України, де традиційно домінують мультинаціональні компанії, увійшов український виробник.

Про це повідомила комерційний директор ALFA Smart Agro Тетяна Мосендз під час прес-сніданку.

«Препарати ALFA Smart Agro посідають перше місце за обсягами застосування у період з листопада 2020 р. по серпень 2021 р. (без урахування продуктів для обробки насіння, сезон продажу яких триває). В перерахунку на однократне внесення площа посівів, захищених препаратами ALFA Smart Agro, в даний період становить 10,24 млн га. Це відповідає приблизно 11% від загального обсягу посівів у перерахунку на однократне внесення ЗЗР, який складає 91,23 млн га», — відзначила Тетяна Мосендз.

За її словами, площа застосування ЗЗР у перерахунку на однократне внесення є найбільш об'єктивним показником для оцінки ринку засобів захисту рослин, яким користуються провідні аналітичні агентства світу.

«Бути серед лідерів цього рейтингу — це чіткий сигнал для ринку про те, що попит на продукти ALFA Smart Agro в Україні стрімко зростає», — підкреслила Тетяна Мосендз.

Вона пояснює, що оскільки препарати для захисту рослин залежно від складу, норм застосування і виробника суттєво відрізняються за вагою та вартістю, для більш точної оцінки використовують саме площу застосування в перерахунку на однократне внесення. При цьому враховують норми застосування кожного реалізованого продукту.

Тетяна Мосендз також відмітила, що в грошовому еквіваленті лідерами ринку ЗЗР України традиційно залишаються міжнародні компанії, адже вартість їхньої продукції зазвичай є дорожчою.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua