Український березовий сік поїде до Ізраїлю

01 квітня 2019, 13:29 4568

Господарства, що підпорядковуються Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) розпочали збір березового соку на початку березня.

Як говориться у повідомленні ВОУЛМГ, у планах державних лісогосподарських підприємств — зібрати 550 тонн. Вже є — більше 300. Частина соку реалізовується сирцем, частина йде на переробку.

«В асортименті — сік березовий з цукром, сік березовий з лимоном, сік березовий «Бадьорість», брезово-яблучний, березовий на м«яті, березово-журавлиний, березово-чорничний, сік березовий із шипшиною та ін. Волинські лісівники не використовують хімії чи барвників при приготуванні соку», — говориться у повідомленні.

ДП «Цуманське ЛГ виготовляе органічний сік.

«Сік органік здобув популярність навіть серед населення Америки та Ізраїлю, де нині побутує культ здорового харчування», — додали в ВОУЛМГ, зазначивши, що американська компанія вже не перший рік є партнером консервного цеху ДП «Цуманське ЛГ».

Начальник консервного цеху Зінаїда Рябчун зазначає, що цього сезону у цеху буде виготовлено 15 видів березового соку. А вже третій рік поспіль тут виготовляють органічну продукцію.

«Це — сік без додавання лимонної кислоти, без цукру. Такий, як його привезли з лісу. Щодо його виготовлення — особливо  жорсткі умови не лише при зборі, а й при виробництві. Навіть усі миючі, дезинфікуючі засоби мають бути органічні. Сік, звісно, дуже корисний тим. Це — «комора» поживних речовин, мікроелементів, вітамінів», — розповідає Зіна Богданівна.


Для довідки: Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства підпорядковуються ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», ДП «Колківське ЛГ», ДП «Ковельське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс».