Сварог Вест Груп лідирує за урожайністю цукрових буряків на заході України

04 листопада 2019, 12:16 1866

Корпорація «Сварог Вест Груп» завершила збір цукрових буряків і стала лідером по врожайності коренеплодів в Західній Україні. 

Про це йдеться у повідомленні підприємства. 

«За даними агрономічної служби з полів компанії зібрано близько 90 тис. т цукрових буряків із цукристістю 17,6%. За результатами нинішнього сезону урожаєм задоволені. Середня урожайність в заліковій вазі становить 66,5 т/га», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі показники для компанії є вищими, ніж минулоріч. Більше того, цього року корпорація «Сварог Вест Груп» є лідером по врожайності цукрових буряків в Західній Україні. 

 «Ми відпрацювали за повною агрономічною схемою, і, як наслідок, ми задоволені проробленою роботою. На майбутню врожайність цієї сільськогосподарської культури впливає чимало факторів, які треба враховувати: терміни сівби/збирання, технологія вирощування, яка може максимально розкрити потенціал гібридів, раціональне використання агротехнічних та агрохімічних прийомів.

Щоб отримати гарні врожаї та високу цукристість солодких коренеплодів, потрібно, найперше, внести необхідні мінеральні добрива, згодом вберегти  рослин від надлишкового використання гербіцидів, адже, як відомо, цукровий буряк надзвичайно чутливий до дії останніх. Обов«язково потрібно захистити «солодку» культуру від хвороб та шкідників. Листкова поверхня рослини має бути чистою», — ділиться член ради директорів, виконавчий директор (проект «Рослинництво») «Сварог Вест Груп» Сергій Філюк.