Роботизовану ферму на Вінниччині запустять навесні

12 грудня 2019, 12:22 2385

Компанія Villa Milk (Вінницька обл.) завершує будівництво роботизованої ферми за найвищими європейськими стандартами.

Ферма на повну потужність запрацює вже навесні 2020 року. Наразі завершуються будівельні роботи і триває встановлення надсучасного обладнання, йдеться у повідомленні компанії.

Суперсучасна ферма буде розрахована на 140 голів ВРХ. Вона дозволить повністю мінімізувати вплив людини, а отже, отримувати молоко високої якості.

Нова ферма буде оснащена роботизованою системою компанії «ДеЛаваль» VMS™ V300. Вона, як повідомив співзасновник ТОВ Villa Milk, директор агрофірми «Україна — О» Михайло Федчишен, не має аналогів не те, щоб в Україні, а й на пострадянському просторі.

«Вибір роботизованого доїння для молочної ферми був зроблений з багатьох причин. По-перше, це висока якість молока, по-друге, зведення до мінімуму людського фактору, — відзначає він. — Усе це в комплексі поліпшить і полегшить процес доїння. Ми зможемо досягти більшого і менше залежати від примх ринку праці в майбутньому».


Для довідки: зараз на фермі Villa Milk утримується 230 дійних корів, молоко від яких одразу потрапляє на переробний комплекс Villa Milk. Час від доїння до переробки — менше години. Відстань від ферми до молокопереробного заводу — 60 метрів. Компанія Villa Milk виготовляє високоякісне молоко, кефір, ряжанку, масло, йогурти, масло та м'які сири. Нещодавно випустила новинку «Молоко до кави», яке збагачене додатковими молочними білками для розкриття кавового напою.