Думка: Переробка дозволяє працювати прогнозовано

25 жовтня 2018, 14:55 2041

Переробка в молочній галузі дає змогу працювати підприємству з нормальною прогнозованою рентабельністю і забезпечує стабільний заробіток.

Таку думку висловив директор ТОВ «Старопорицьке», ТМ «Сирна карта» Валентин  Обштир під час V міжнародної конференції «Органічна переробка та збут: нові можливості для готового продукту».

«Виробляти і продавати лише молоко — це шлях в нікуди, бо рентабельність в молочному тваринництві інколи сягає нулю. З 5 т молока, яке виробляється на підприємстві «Старопорицьке» переробляємо лише третину, але в наступному році плануємо перейти на повну переробку власної сировини», — зазначає Валентин Обштир.

За його словами, сьогодні в господарстві утримується 700 голів ВРХ і 200 дійних корів. «Старопорицьке» виробляє і постачає в мережі магазинів «Лавка традицій» і «Сільпо» 4 види твердих сирів, 3 види м'яких розсільних сирів, а також традиційні молочні продукти — молоко, кефір йогурт.

«Стратегія переробки з виробництва сирів у нас з'явилася ще в 2013 році, але власне першу продукція переробки отримали в 2016 році. Тобто налагодження переробки не швидкий процес», — констатує Валентин Обштир.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua