Підприємству Агротрейда підтвердили «стабільний» рейтинг

25 січня 2018, 11:23 2807

Національне уповноважене рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокових кредитних рейтингів ТОВ «СК-Агро», що  входить до складу групи «Агротрейд» та його відсоткових облігацій серії С на рівні uaBBB+, прогноз «стабільний».

Як говориться у повідомленні рейтингового агентства, відсоткові облігації серії С (250 млн грн) з погашенням у 2019 році випущено для фінансування посівної компанії та збору врожаю, придбання засобів захисту рослин, насіння, мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів, батьківських форм насіннєвого матеріалу. Випуск облігацій забезпечено порукою компанії групи «Агротрейд» — Agt Capital Management Limited (Кіпр), що є вагомим позитивним фактором, який підтримує рівень кредитного рейтингу облігацій.

У повідомленні також уточнюється, що чистий дохід ТОВ «СК-Агро» за підсумками 9 міс. 2017 року склав 83,7 млн грн, що на 75,3% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Прибуток від операційної діяльності становив 37,3 млн грн. Результатом діяльності ТОВ «СК-Агро» за 9 міс. 2017 року став чистий прибуток у розмірі 6,6 млн грн, проти 325 тис. грн за аналогічний період попереднього року.


Для довідки: ТОВ «СК-Агро» входить до групи «Агротрейд» і працює на вітчизняному ринку з 2006 року. Група є вертикально інтегрованим холдингом завершеного агропромислового циклу — виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією. 

Група «Агротрейд» — це вертикально інтегрований холдинг завершеного агропромислового циклу (виробництво, переробка, зберігання та торгівля сільськогосподарською продукцією). До складу групи входять 17 сільгосппідприємств, 11 елеваторів і хлібоприймальних підприємств загальною потужністю зберігання 620 тисяч тонн. Компанія обробляє 70 тисяч га сільськогосподарських угідь у Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях.