Озимі посіви ПАЕК в задовільному стані

07 квітня 2021, 10:58 2345

Господарства групи компаній ПАЕК («Південна аграрно-експортна компанія») розпочали весняно-польові роботи. Наразі вносяться мінеральні добрива, гербіциди та інсектициди.

В господарствах відмічають, що сходи озимих культур, а саме ячменя, пшениці та ріпаку на сьогоднішній день знаходяться в задовільному стані — вже розпочався активний розвиток рослин, йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Погодні умови на сьогоднішній день сприяють активному розвитку кореневої системи озимих культур. Температура повітря досягла відповідних показників, і техніка змогла вийти в поля для внесення мінеральних добрив», — розказав власник групи компаній ПАЕК Юрій Кормишкін.

За словами керівника ДП «Південне» Юрія Котика, озима пшениця активно нарощує не тільки кореневу, а й вегетативну масу. Ячмінь — ще не спішить, але його коренева система також почала підростати.


Для довідки: група компаній ПАЕК («Південна Аграрно-Експортна Компанія») веде свою діяльність в Миколаївській області з 2012 р. Земельний банк — понад 40 тис. га. Основні напрямки в діяльності підприємства: вирощування зернових, бобових і олійних культур; розведення великої рогатої худоби; вирощування насіння.