ОККО розширює власний парк зерновозів

10 червня 2019, 14:52 2104

Холдинг OKKO Group розширює свою присутність на ринку перевезень зерна автомобільним транспортом. Упродовж 2017-2018 років він придбав 20 транспортних одиниць для перевезення зернових та насіння, а до 1 липня планує збільшити парк ще на 25 одиниць.

Після цього загальний обсяг інвестицій холдингу у проект становитиме близько 100 млн грн, йдеться у повідомленні компанії.

«За останні 5 років Україна стабільно експортує по 40 млн т зерна в рік з тенденцією до росту, відповідно зростає й потреба у перевезенні таких вантажів до елеваторів, портів, залізничних станцій. Зерновози доцільно використовувати на відтинках з коротким логістичним плечем, а також як альтернативний варіант транспортування, оскільки на ринку відчувається нестача залізничних вагонів для перевезення зернових культур», — коментує департамент корпоративних комунікацій холдингу OKKO Group.

За 2018 рік зерновози OKKO Group перевезли майже 70 тис. т продукції, налагодивши партнерство  з провідними агрохолдингами України. У 2019 році компанія сподівається значно поліпшити торішній результат за рахунок нарощування транспортного парку й позитивного досвіду попередньої співпраці з клієнтами.


Для довідки: OKKO Group — загальноукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК ОККО («Концерн Галнафтогаз»). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі,  будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Акціонерами й інституціональними інвесторами компаній холдингу є Європейський банк реконструкції та розвитку, Goldman Sachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis Asset Managers, LLP та ін. Сумарно бізнеси групи вже інвестували в економіку України близько $1 млрд.