НІБУЛОН відсіяв озимі, домолочує кукурудзу

09 листопада 2020, 09:16 1547

Виробничі підрозділи компанії «НІБУЛОН» зібрали 115 тис. т сільгосппродукції за 90% запланованих площ.

Як говориться у повідомленні підприємства, збиральну кампанію ранніх зернових культур у цьому сезоні компанія завершила з хорошими результатами. Сумарно підрозділи зібрали ранніх культур майже 110 тис. т, з яких 100 тис. т — валовий збір пшениці.

«До кінця місяця виробничі підрозділи завершать й збирання культур пізньої групи. Наразі обмолочено 39 тис. га (90% від запланованого), з яких намолочено більше 115 тис. т сільгосппродукції», — йдеться у повідомленні.

Уже повністю зібрано соняшник — понад 42 тис. т. Цьогорічними лідерами за цією культурою є філії «Присеймівська» (Сумська обл.) — 25,2 ц/га, «Старобільська» (Луганська обл.) та «Сухорабівська» (Полтавська обл.) —  по 24 ц/га. Завершено роботи на полях із сорго та соєю.

Закінчують збирати й кукурудзу — найкращі результати демонструють філії «Хмільник» (Вінницька обл.), «Присеймівська» (Сумська обл.), «Романівська» (Житомирська обл.) — понад 100 ц/га.

«2020 рік виявився складним для сільгосптоваровиробників, але незалежно від погодних умов, економічних криз, епідемій та інших негараздів аграрії готуються до нового сезону. Так, на сьогодні «НІБУЛОН» завершив осінню посівну кампанію, зокрема засіяно більше 30,3 тис. га озимою пшеницею, 2,1 тис. га озимим ріпаком та 1,7 тис. га озимим ячменем. На більшості площі вже є розвинені сходи. Також в активній фазі роботи й з основного обробітку ґрунту під посів ярих культур — уже оброблено 21 тис. га (із запланованих 37 тис. га)», — підсумували в компанії.


Для довідки: сновні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє і управляє мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу.