Nestle вкладе 23 млн франків в оновлення фабрики на Харківщині

03 квітня 2018, 12:11 4437

Компанія Nestle інвестує 23 млн швейцарських франків у модернізацію фабрики у Харківській області.

Про це в ході сьогоднішнього брифінгу повідомив генеральний директор Nestle в Україні та Молдові Ансгар Борнеманн.

Він розповів, що метою проекту є розвиток фабрики «Мівіна», модернізація якої розпочалася 2015 р., покращення умов праці та підвищення конкурентоспроможності продукції компанії.

Проект складатиметься з двох етапів: трансформації існуючого логістичного центру у виробниче приміщення з подальшою розбудовою всієї інфраструктури та перенесення ліній виробництва до нового приміщення.

В Nestle впевнені, що реконструкція та вдосконалення процесів виробництва є необхідним кроком для зміцнення позицій та подальшого розвитку компанії, який підвищить рівень конкурентоспроможності продукції фабрики «Мівіна» на європейському та світовому ринках. Майже половина продукції, що виготовляється на фабриці, експортується на зовнішні ринки.

«Реконструкція допоможе нам не лише модернізувати виробництво, зробивши його більш ефективним та автоматизованим, але й значно покращити технології виготовлення продукції. Оновлення рецептур продуктів ТМ «Мівіна», зокрема зниження вмісту жирів, дозволить відповідати критеріям системи оцінки харчових властивостей продуктів Nestle (Nutrition Foundation), які базуються на дієтичних рекомендаціях Всесвітної Організації Охорони Здоров’я», - зазначив Ансгар Борнеманн.

Окрім покращення самої продукції, компанія планує модернізувати виробниче устаткування та заводські приміщення, що дозволить підвищити рівень ефективності та створити кращі умови праці для робітників фабрики. Проект також дозволить значно скоротити енергоспоживання виробництва.

Nestle планує завершити всі етапи реконструкції та здати оновлені підприємства в експлуатацію до 2021 р.


Для довідки: Nestlе — найбільша компанія світу в сфері виробництва продуктів харчування і напоїв, яка представлена в 189 країнах. Штат співробітників — 328 тис. Річний обсяг продажів компанії в 2016 році склав 89,5 млрд швейцарських франків. Nestlе належить понад 2000 торгових марок, компанія має 418 заводів.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua