Названо причини, з яких Agrofusion не може побудувати четвертий завод

12 березня 2021, 16:25 2913

Компанія Agrofusion, яка планує побудувати четвертий завод з переробки томатів у Херсонській области, не може вирішити питання з підключенням до електромереж.

Про це йдеться у повідомленні ГС «Аграрний союз України».

Як зазначається, четвертий завод має з«явитися в смт Чаплинка Херсонської області в 16 км від тимчасово окупованого Криму. Будівництво заводу створить 400 робочих місць для місцевих мешканців.

«Для будівництва вже виділено земельну ділянку, але залишається не вирішеним питання підключення до електричних мереж. Затримуючи вирішення питання до 2025 року Херсонська обленерго позбавляє мешканців району 400 робочих місць та 90 млн грн надходжень в місцевий бюджет кожного року», — зазначають в асоціації.

Ознайомившись з ситуацією, міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко пообіцяв стати »інвест-няньою» для цього та аналогічних проектів для національного інвестора.


Для довідки: Agrofusion — це українська вертикально інтегрована група компаній, яка займається вирощуванням та переробкою томатів. Вона входить в ТОП-3 компаній з переробки томатів в Європі. Має три функціонуючих заводи і планує розпочати будівництво четвертого. Потужності виробництва знаходяться в Миколаївській та Херсонській областях. Agrofusion вирощує та перероблює близько 1,0 млн т томатів та експортує свою продукцію в 52 країни світу.