Louis Dreyfus створить в Україні залізничний логістичний бізнес

05 вересня 2019, 12:56 1587

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредит на суму до $35 млн на розвиток залізничного логістичного бізнесу, який повністю належатиме Louis Dreyfus Company (LDC).

Про це йдеться у повідомленні банку.

«Кошти будуть використані для закупівлі до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії в сфері обробки зерна. LDC зможе диверсифікувати наявні в неї засоби перевезення зерна з сільськогосподарських районів України до її портів», — йдеться у повідомленні.

ЄБРР уточнює, що нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть скоротити річний обсяг викидів CO2 на 8510 т.

«У 2019 році в Україні очікується рекордний урожай зернових — понад 72 млн т, з яких більше 50 млн т піде на експорт. 70% усього обсягу перевезень зернових до морських портів країни для подальшого експорту забезпечується вітчизняними залізничними вагонами-зерновозами, більшість яких сильно зношена. Введення в експлуатацію нових зерновозів значно підвищить ефективність зернообробної логістики та посилить конкурентоспроможність України на ринку», — додають в ЄБРР.

Для довідки: ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання майже €13,6 млрд в рамках 432 проектів.