LNZ Group відмовляється від використання газу

22 серпня 2016, 09:16 2259

Агрофірма «Вікторія», яка входить до складу LNZ Group, три роки поспіль для опалення власних приміщень успішно використовує альтернативне паливо.

Про це повідомляє прес-служба LNZ Group.

Всі виробничі та адміністративні приміщення фірми опалюються за допомогою піролізних котлів, що працюють на брикетах від відходів товарного соняшнику.

«За тепловіддачею такі брикети рівні дубовим дровам, завдяки чому в приміщенні підтримується оптимальна температура протягом усього опалювального сезону», — розповів генеральний директор компанії Сергій Бондаренко.

За його словами, виробництво соняшникового брикетів — один з найоптимальніших методів енергозбереження в АПК. А при підрахунку витрат на опалення, якщо порівняти з російським газом, вони дають кілька сотень % економії.

«Агрофірма встановила свою лінію для виробництва таких брикетів. Ми не займаємося комерційним виробництвом, але повністю задовольняємо власні потреби. Це дає нам невелику незалежність від монополії газових господарств, а також економічну ефективність. Якби ми використовували газ чи електроенергію, то навряд чи змогли б опалювати ці приміщення, адже їх площі чималі, а вартість газу сьогодні дуже висока», — підкреслив керівник «Вікторії».


Для довідки: LNZ Group — сучасна диверсифікована агропромислова компанія, яка об'єднує 33 агрофірми в Черкаській і Сумській областях. Орендує 60 тис. га землі й забезпечує роботою 3 тис. працівників у сезон. LNZ Group входить у десятку компаній, що найбільш динамічно розвиваються в секторі насінництва.