Кусто Агро змінить технологію внесення рідких добрив

23 грудня 2020, 09:15 1936

Компанія «Кусто Агро» в 2021 р. планує закупити дві інженерні системи Cultan для підживлення озимої пшениці, озимого ріпаку та кукурудзи.

Також будуть частково використовуватися рідкі добрива на 3,5 тис. га посівів кукурудзи та соняшнику, щоб прискорити ріст рослин та вберегти їх від стресу під час похолодань, йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, цьогоріч «Кусто Агро» випробували технологію Cultan, яка дозволяє вносити дозовано і точково КАС, РКД та інші рідкі добрива в ґрунт на фіксовану глибину 6-7 см; краплі добрива залишаються поруч із рослинами, які потім їх споживають.

«Таким чином отримали 10% прибавки до врожайності кукурудзи на демонстраційній площі», — уточнюють в компанії.

Крім того, у 2020 році «Кусто Агро» закупила автоматичний пенетрометр для власних автомобілів та частково змінила підхід до ґрунтообробки.

«Спочатку випробовували ґрунт, потім виконували відповідну ґрунтообробку — оранку чи глибоке рихлення. Далі досліджували структуру ґрунту, ущільнення тощо. За весь період свого існування компанія «Кусто Агро» вперше провела глибоке рихлення на площі у 5 тис. га», — додали в компанії.

Також в цьому році посіяли 75 га пшениці за системою нульової обробки ґрунту No-till з міжряддям 35 см і густотою у 2 млн насінин. Компанія Precision Planting надала диски, які дали змогу висівати пшеницю, але погода внесла свої корективи. Деякі площі кукурудзи у фізичній вазі давали 15 т з га, але, на жаль, основний масив потрапив під засуху і зрештою потенційний врожай отримали не повністю, поділилися в «Кусто Агро».


Для довідки: «Кусто Агро» є частиною міжнародного холдингу Kusto Group. «Кусто Агро» була заснована для побудови вертикально-інтегрованої компанії в області аграрного сектора України. Бізнес компанії: рослинництво, елеватори, транспортні послуги та трейдинг. Загальна потужність трьох елеваторів компанії складає 90 тис. т одноразового зберігання.