KSG Agro в 2,4 рази наростив експорт зерна і борошна країнам Близького Сходу і Африки

15 жовтня 2019, 13:26 1949

Агрохолдинг KSG Agro в 2019 р. збільшив обсяги експорту зернових і пшеничного борошна в країни Близького Сходу — Оман та Катар, а також африканські держави — Лівію та Анголу в 2,4 рази.

Про це повідомляє прес-служба холдингу.

«Якщо в 2018 р агрохолдинг поставив в Оман та Катар жовту кукурудзу обсягом 5 тис. т, то в 2019 р експортні поставки цієї сільгоспкультури в дві країни Близького Сходу вже склали 5,3 тис. т, а до них додався експорт кормового ячменю — 4 тис. т», — йдеться у повідомленні.

Крім того, в 2019 р KSG Agro експортував 2,5 тис. т пшеничного борошна в африканські Лівію та Анголу. Таким чином, загальний обсяг експорту сільгосппродукції агрохолдингу в 2019 р. виріс в 2,4 рази в порівнянні з 2018 р.

«Для нас дуже цікавий експорт на ринки Близького Сходу та Африки, де існує серйозний платоспроможний попит на нашу продукцію, — каже голова Ради Директорів KSG Agro Сергій Касьянов, — Розширення експорту сільгосппродукції дозволяє нам диверсифікувати канали збуту та отримання валютної виручки, а також підвищити маржинальність ».

В цілому за підсумками 2019 р. агрохолдинг планує експортувати в зазначені країни Близького Сходу і Африки загальну кількість продукції (зернові та пшеничне борошно) в обсязі 16-18 тис. тонн.

Поставки здійснюються на умовах C & F або CIF.

За словами Сергія Касьянова, в 2020 р агрохолдинг планує довести обсяг експорту продукції в країни Близького Сходу і Африки до 50 тис. тонн.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.