KSG Agro збільшив чистий прибуток у 4,5 рази

14 листопада 2019, 17:38 1769

Чистий прибуток агрохолдингу KSG Agro за 9 місяців 2019 р. склав понад $10 млн, що на 348% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ($2,233 млн).

Про це йдеться у звіті KSG Agro, опублікованому для Варшавській фондовій біржі.

Разом з тим виручка компанії склала майже $17,8 млн, що на 11% нижче минулорічного рівня. Валовий дохід скоротився на 58% — до $1,86 млн, операційний — на 42%, до $2,54 млн.

За підсумками трьох кварталів 2019 року вартість реалізованої продукції зросла на 13%, склавши $21,578 млн, в той же час минулого року не перевищувала $19,012 млн.

«Істотна позитивна динаміка результатів діяльності нашого агрохолдингу досягнута за рахунок фокусування на свинарстві, підвищення врожайності основних культур, врегулювання питання заборгованості перед кредиторами — U.S. EXIM Bank (США) та Big Dutchman (Німеччина), зниження операційних витрат й видатків, а також впровадження інноваційних технологій», — коментує результати голова ради директорів агрохолдингу Сергі Касьянов.

За його словами, досягнення домовленостей з кредиторами дозволило знизити в балансі компанії довгострокові кредити майже на $4 млн.


Для довідки: KSG Agro — один з провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проекти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.