Контінентал збудує спеціальне картоплесховище на Тернопільщині

14 жовтня 2021, 12:00 3581

Вирощування насіннєвої картоплі — це перспективний напрям, вважають у «Контінентал Фармерз Груп». Тому наступного року її почнуть вирощувати на новій локації — в Козівському районі Тернопільської області.

Про це розповів керівник кластера «Картопля» «Контінентал Фармерз Груп» Орест Кравчук під час презентації нового картоплесховища у селі Чуква на Львівщині.

«Це буде перший рік вирощування насіннєвої картоплі на новій локації. В майбутньому плануємо побудувати там склад для зберігання насіннєвої картоплі. Уся картопля буде зберігатися в ящиках, система вентилювання різнитиметься від тої, що є на Чуквинському сховищі», — уточнює Орест Кравчук.

З 11 сортів столової картоплі у великих обсягах у господарствах холдингу вирощують: Коломба, Рів’єра, Арізона. Хіт продаж — сорт Мелоді.

«Це неперевершений сорт за смаковими якостями, що завжди користується попитом, — додає Кравчук. — З року в рік у нас є стабільні партнери, фермери, які закуповують насіння картоплі».

В тестовому режимі компанія вирощує сорти Українського інституту картоплярства.


Для довідки: «Контінентал Фармерз Груп» один із провідних виробників картоплі в Україні. Картоплесховища компанії в Тернопільській та Львівській областях мають загальну місткість понад 100 тис. т. У 2021 році побудоване нове сховище у с. Чуква на 16 тис. т.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua