ІМК придбає 70 одиниць сільгосптехніки та автомобілів

04 березня 2021, 10:48 2240

Операційна стратегія ІМК передбачає планове оновлення парку сільгосптехніки та автомобілів.

Про це компанія інформує на офіційній сторінці у соцмережі Facebook.

«Одиниці агротехніки, що мають значний наробіток, поступово виводяться з експлуатації. Ми підтримуємо активну комунікацію з постачальниками, стежимо за новинками ринку, і те, що нас зацікавлює, намагаємося одразу випробувати на власних полях, щоб знати, чи підходить це для наших умов. Сьогодні агротехнології та агротехніка розвиваються дуже швидко і щоб досягати справді хороших результатів, треба не просто встигати за цими змінами, а бути в їх авангарді», — зазначають у компанії.

Бюджет інвестицій у оновлення агротехніки в 2020 році був одним з наймасштабніших за всю історію ІМК: компанія взяла в операційну оренду 10 важких тракторів Fendt 1050, 26 легких тракторів New Holland T6070, 34 трактори середньої потужності New Holland T7060, 14 навантажувачів Dieci. Також придбано 4 трактори JD 8345R для виконання операцій, що потребують найвищої точності. Щоб вкладатися в агротехнологічні строки виконання операцій з захисту рослин, ІМК поповнила парк 4-ма обприскувачами John Deere M4040 та обприскувачем Tecnoma Laser.

«Суттєво посилили парк ґрунтообробної техніки розкидачами мінеральних добрив та сівалками. Компанія оновила й автомобільний парк: маємо нові бензовози, автомобілі, оснащені для проведення аварійного ремонту техніки в полі, а також новий легковий автотранспорт. На 2021 рік заплановане придбання ще понад 30 одиниць сільгосптехніки та близько 40 одиниць автотранспорту», — резюмують у компанії.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока.

ІМК обробляє 123 тисячі гектарів землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року.

У 2019 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $7,3 млн і EBITDA $39,3 млн.

ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.