HORSCH планує будівництво заводу в Україні

26 червня 2021, 10:52 4404

Німецький виробник сільськогосподарської техніки компанія HORSCH розглядає можливість будівництва заводу та створення свого ІТ-центру в Україні.

Про це повідомив співвласник компанії Філіп Хорш під час відкриття представництва HORSCH в Київській області.

Зокрема він розповів, що компанія вже придбала земельну ділянку під ці плани: «Ми думаємо над будівництвом заводу в Україні. Вся інфраструктура представництва вже зроблена під майбутній завод. Наприклад, проведені газові труби, потужність електромереж розрахована на 700 кВт. Якщо говорити в світовому масштабі, то представництво в Україні побудовано логістично в ідеальному місці: недалеко від автобану, аеропорту, немає ніяких промзон. А розташування поряд зі столицею — це можливість знайти кваліфіковані кадри».

Філіп Хорш зазначив, що оскільки сьогодні сільськогосподарська техніка оснащена великою кількістю електроніки, компанія потребує професійних спеціалістів у сфері ІТ. В Німеччині таких спеціалістів важко знайти. А Київ вважається центром у Європі для ІТ-технологій. «Тут ми маємо наше ІТ-бюро і серйозно задумуємось над тим, щоб саме в Україні відкрити наш ІТ-центр. Це одна з основних причин, чому ми прийшли в Україну», — підкреслив Філіп Хорш.

При цьому він відмітив, що конкретне рішення щодо строків виконання цих планів поки не прийнято. «Ми про це дискутуємо вже досить довго: коли варто почати, і які мають бути умови. Але на даний момент конкретного рішення поки немає».


Наталия Помянская, AgroPortal.ua