ДПЗКУ відновила випуск борошна на ще одному підприємстві

28 жовтня 2021, 10:58 1988

АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» поновила виробництво борошна на Богданівецькому КХП.

Про це йдеться у повідомленні ДПЗКУ.

«Наразі в корпорації працюють чотири борошномельні комплекси з виробництва пшеничного борошна — Кролевецький КХП (Сумська область), Черняхівський елеватор (Житомирська область), Львівський КХП та Тернопільський КХП, а Харківський КХП — виробляє житнє борошно. Все борошно, виготовлене на цих підприємствах, йде виключно на внутрішній ринок, на хлібокомбінати та хлібозаводи», — додали в компанії. 

Найближчим часом планується відновлення виробництва пшеничного борошна на Одеському КХП з метою виконання зобов'язань за зовнішньоекономічними контрактами у зв'язку з відновленням експорту борошна до Об'єднаних Арабських Еміратів та Грузії.

Також зазначається, що з жовтня поточного року ДПЗКУ відкрила новий експортний напрямок до Східної Африки — Республіки Джибуті.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові і круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має в своєму складі два власних річкові термінали (Голопристанський і Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження зерна на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ впроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000: 2005 НАССР.