ДПЗКУ відшкодували 600 млн грн ПДВ

20 березня 2017, 15:58 1603

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» станом на березень 2017 р. отримала 600 млн грн відшкодованого податку на додану вартість.

Про це повідомив заступник голови правління ДПЗКУ Олександр Сень, повідомляється на сайті корпорації.

«Протягом минулого року відносини ДПЗКУ з Державною фіскальною службою в частині повернення ПДВ були вельми складними. Але внаслідок зміни керівництва у жовтні 2016 р. питання відшкодування ПДВ нарешті зрушило з мертвої точки. Саме у жовтні ми отримали перші 60 млн грн відшкодованого податку на додану вартість. Загалом на сьогодні корпорації вже відшкодовано з бюджету 607 млн грн», — розповів Олександр Сень.

За його словами, з урахуванням отриманих виплат, наразі заборгованість бюджету по відшкодуванню ПДВ за 2016 рік складає 664,5 млн грн.

«При цьому, за результатами перевірок Державною фіскальною службою, неузгодженим залишається ПДВ у розмірі 104,6 млн грн, який сформувався по закупівлях в період лютого-червня 2016 р. Ми наразі проводимо зустрічні перевірки по проведеній за цей період закупівельній діяльності з метою оскарження рішень ДФС на цю суму», — зазначив заступник голови правління держкорпорації.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.