ДПЗКУ збільшить число філій для форвардної програми

24 січня 2020, 15:55 2083

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) 14 лютого приступає до реалізації весняної частини форвардної програми закупівлі зерна врожаю–2020.

В рамках програми планується додатково закупити 150-200 тис. т зерна, йдеться у повідомленні ДПЗКУ.

«ДПЗКУ буде укладати договори та здійснювати попередню оплату на закупівлю пшениці, ячменю, кукурудзи та жита за конкурентною ринковою ціною. Виробникам, які мають, мінімум 2-х річний позитивний досвід роботи з корпорацією, надається додаткова знижка в ставці фінансування в розмірі 0,25% річних. Прийом заявок на поставку зерна урожаю-2020 буде відкрито з 14 лютого, а підписання нових форвардних договорів почнеться з другої половини березня, після проведення перевірок фінансового стану виробників», — йдеться в повідомленні.

Цього року ДПЗКУ збільшить кількість філій, задіяних в форвардній програмі, що дозволить скоротити час на оформлення договорів і поставку продукції. Для зручності виробників будуть працювати 49 відділень в 20 регіонах України.

«Корпорація співпрацює не тільки з великими, але і з малими виробниками, мінімальна партія поставки становить 100 т. Рішення про укладення договору приймається швидко і дистанційно, грошові кошти переводяться безпосередньо на рахунок виробника. Розрахунок за поставлений урожай проводиться за поточною ринковою ціною», — додали у ДПЗКУ.

В рамках програми закупівлі зерна врожаю-2020 ДПЗКУ укладає договори на поставку пшениці 2 та 3 класу, ячменю 3 класу, жита 1 і 2 класу, кукурудзи 3 класу.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ запроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000:2005 НАССР.