ДПЗКУ планує прийняти на зберігання 2,6 млн т зерна нового врожаю

01 липня 2020, 09:55 1594

Філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» розпочали прийом зерна врожаю 2020 року в Південному регіоні країни.

Про це йдеться у повідомленні ДПЗКУ

Так, станом на 30 червня, прийом ранніх зернових відбувається на шести філіях ДПЗКУ: на Новополтавському елеваторі в Миколаївській області та на п«яти філіях в Херсонській області — Білокриницький КХП, Брилівський, Братолюбівський, Голопристанський та Великолепетиський елеватори.

«Наразі відбуваються  поставки зерна пшениці 2-4 класів, ячменю 3 класу, гороху 3 класу та ріпаку. До філій вже поставлено 8,4 тис. т ячменю, 11,8 тис. т пшениці, 1,3 тис. т  гороху та 1,4 тис. т ріпаку. Загальний обсяг збіжжя — 22,9 тис. т», — йдеться у повідомленні.

В новому маркетинговому сезоні ДПЗКУ планує прийняти на зберігання 2,6 млн тонн зернових.


Для довідки: «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ запроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000:2005 НАССР.