Про це розповів засновник ТМ «Стодола» Ян Островський виданню Food & Мood.
«Торік почали вирощувати бамію, ще відому як окра, а також трюфельну картоплю Віталот. Нині ж експериментуємо з вирощуванням мелотрії, ще відомої як мексиканський огірок. Восени плануємо посадити перші саджанці спаржі», — розказав він.
У лінійці консервації ТМ «Стодола» — мариновані цукіні, патисони, спаржева квасоля, популярні овочеві мікси (італійська джардіньєра, французький рататуй, американський реліш), томати, огірки і навіть консервований червоний борщ і сало.
«Цього сезону почнемо продаж популярних у Європі лактоферментованих овочів. Це квашені з допомогою бактерій овочі», — зазначив Ян Островський.
Наразі господарство проводить сертифікацію продукції за європейськими стандартами та вимогами щодо органічної продукції. Адже у майбутньому має намір стати відомим виробником органічної консервації — не тільки в Україні, а й поза її межами.
«Цього року ми запускаємо новий консервний цех поруч з нашою городиною, який відповідатиме НАССР», — зауважив фермер.
Крім того, для власної розсади планують облаштувати теплицю, бо деякі культури потрібно висівати ще в березні.
Для довідки: екоферма має в обробітку близько 2 га землі. Наразі працює лише з відкритим ґрунтом. Всі рослини — на крапельному зрошенні.