Елеватор ІМК модернізував лабораторію

25 жовтня 2021, 10:25 2106

Жнива кукурудзи розпочались по всіх кластерах ІМК. Регіонально обмолот кукурудзи стартував з Полтавщини.

Як говориться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook, елеватор «Бурат» (Полтавський кластер ІМК) вже прийняв 15 тис. т зернової.

Зазначається, що у 2021 році на елеваторі провели капітальний та поточний ремонти, а саме демонтували у межах промислової площі застарілі споруди, тим самим розширивши можливості в'їзної групи об»єкту.

Цього року на підприємстві також оновлено лабораторну техніку — встановлено новий аналізатор зерна Infratec. Прилад з високою точністю аналізує якісні показники цільного зерна: визначається масова доля білка, вологи та інших компонентів.

«Прийом та відвантаження йдуть за планом, техніка не підводить, команда досвідчена, тому працюємо у штатному режимі. Ми, як і завше, націлені на якісний результат роботи», — прокоментував роботу підприємства генеральний директор «Бурат» Олександр Семенчук.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн ??і EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.