DuPont Pioneer інвестувала $5 млн в українське виробництво насіння

26 вересня 2017, 17:13 3083

Компанія DuPont Pioneer 26 вересня оголосила про додаткові інвестиції обсягом близько $5 млн у своє сучасне виробництво насіння, розташоване в с. Стасі, Україна.

Як говориться в повідомленні компанії, ці інвестиції допоможуть задовольнити зростаючий попит на насіння соняшнику Pioneer® серед українських фермерів.

«Сьогодні ми святкуємо подальший крок у відносинах між Pioneer і Україною, які до сих пір забезпечували сталий розвиток місцевого сільського господарства. Наш підхід полягає в тому, щоб інвестувати в Україну в інтересах українського сільського господарства з метою розкриття його повного потенціалу», — зазначив керівник сільськогосподарського підрозділу DowDuPontTM в Центральній і Східній Європі Ігор Тесленко.

Як відзначають в компанії, відкритий в 2013 р, завод в с.Стасі є найсучаснішою технологію насіннєвого виробництва. Тривалі інвестиції в розширення комплексу чітко демонструють прихильність Pioneer підтримувати українське сільське господарство і поставляти високоякісне насіння бренду Pioneer® фермерам по всій країні.

«Я пишаюся тим, що інвестиції DuPont Pioneer в цей об'єкт тривають, незважаючи на виклики, з якими стикається Україна. Це допоможе нам значно збільшити виробництво соняшнику і виконати амбітне завдання по розширенню нашої присутності на українському ринку», — повідомив Тесленко.

Також уточнюється, що $5 млн інестіцій пішли на будівництво нової лінії виробництва соняшнику. Таким чином загальні інвестиції в комплекс в с.Стасі становлять понад $55 млн.


Для довідки: Компанія DuPont Pioneer — провідний світовий розробник та постачальник сучасних технологій в області генетики рослин, який забезпечує високоякісним насінням сільгоспвиробників в більш ніж 90 країнах світу. Компанія Pioneer надає агрономічну підтримку та супровід з метою підвищення продуктивності і прибутковості аграріїв.