Для підвищення врожайності Agricom Group розширить пасіку до 1000 вуликів

26 вересня 2017, 12:27 4044

На території Білокуракинського кластера Agricom Group працює пасіка зі 100 вуликів. Втім, першочерговою метою її створення було не виробництво меду, а підтримка екосистеми регіону у належному стані.

Як говориться у повідомленні Agricom Group, запилення бджолами сільськогосподарських культур значно підвищує урожайність та поліпшує якість насіння. Внесок цих високоорганізованих створінь у підвищення ефективності сільського господарства найкраще відчувається в радіусі 2 км від вулика.

«На власному досвіді ми переконалися в ефективності роботи маленьких помічників. У 2017 році, збільшивши кількість вуликів більш ніж утричі, ми отримали і збільшення середньої врожайності на полях, що знаходяться у безпосередній близькості до пасіки, до 2 центнерів з гектару. Отже, навіть якщо не враховувати ціну меду та інших продуктів бджільництва, економічна ефективність пасіки на господарстві дозволяє додатково отримати 1000–2000 грн з гектару (виходячи з середньої ринкової вартості ріпаку)», — розповідає керівник кластеру Станіслав Стешенко.

На базі кластеру організовано розплідницьке господарство з виведення маток. За наступні кілька років планується збільшення пасіки до 1000 вуликів.


Для довідки: Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві та дистрибуції продуктів харчування із зернових культур та об»єднує сільськогосподарські, переробні та торгові підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є: рослинництво, зберігання зернових  та олійних культур, виробництво і торгівля продуктами харчування під власними торговими марками «Добродія», Super Hercules, San Grano, «Той самий Геркулес».