Астарта завершила збирання олійних культур

24 жовтня 2019, 09:39 1517

Підприємства агропромхолдингу «Астарта» завершили жнива олійних культур із валовим врожаєм 170 тис. т, в тому числі зібрано 90 тис. т соняшника і майже 80 тис. т сої.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, урожайність сої та соняшнику перевищила середню по Україні та збереглася на рівні показників «Астарти» минулого року.

«Стабільної врожайності сої ми досягаємо завдяки якісній системі живлення, застосуванню виключно оригінальних засобів захисту рослин та власному насіннєвому бренду Astarta Select, котрий забезпечує продуктивним не ГМ насінням сої всі агрофірми «Астарти», — пояснили в компанії.

Також уточнюється, що посіви соняшнику цьогоріч було диференційовано за регіонами: посівні площі західних агрофірм було відведено під розвиток нового напряму — вирощування високоолеїнового соняшника, східні — під класичну культуру.

«У той же час, ми продовжуємо збирати цукрові буряки і кукурудзу, до збирання залишається ще близько 40% площ під цукровими буряками та 28% — під кукурудзою. Роботи просуваються своєчасно та якісно, згідно закладених у технологічну карту операцій та із застосуванням кращих агротехнологічних прийомів та ІТ-рішень», — підсумували у холдингу.