Астарта розширює програму кредитування під майбутній урожай

22 вересня 2020, 16:34 2436

Центр партнерської взаємодії «Астарти» з метою розширення спектру пропозицій і можливостей для агровиробників уклав з «ОТП Банком» угоду про співпрацю та партнерство.

Про це йдеться у повідомленні агрохолдингу.

«За умовами партнерської програми агровиробники мають можливість отримати на вигідних умовах кредит від «ОТП Банку» під договір поставки зерна майбутнього врожаю з агропромхолдингом «Астарта-Київ». Особливістю програми є опція агрострахування, аналогів якої немає на ринку, із підходом, який відрізняється від традиційного страхового продукту. Отже, партнери пропонують повністю захистити майбутній врожай сільгоспвиробників», — зазначають в компанії.

«ОТП Банк» у співпраці з «Астартою» реалізовують спрощений і стандартизований підхід у фінансуванні фермерів.

«Партнери розробили спеціальний простий механізм поповнення обігових коштів аграріїв, розширивши можливості отримання такого фінансування через лояльні вимоги. Максимальна сума кредиту може становити 15 млн грн. Для отримання коштів до 3 млн грн кредитування можливе без надання застави», — пояснюють в компанії.

Для отримання кредиту агровиробнику потрібно:

•    узгодити з «Астарта-Київ» умови поставки зерна майбутнього врожаю (культура, кількість, термін поставки, базис поставки);

•    отримати від «ОТП Банку» попереднє рішення щодо надання кредиту;

•    надати банку повний пакет документів для оформлення кредиту та відкрити рахунки (UAH та/або USD);

•    укласти з «Астарта-Київ» договір поставки зерна майбутнього врожаю;

•    укласти з «ОТП Банком» кредитний договір із пільговою відсотковою ставкою та отримати кредитні кошти;

•    поставити «Астарта-Київ» зерно й отримати кошти за ринковою ціною.


Для довідки: Центр партнерської взаємодії «Астарти» створений для розвитку екосистеми бізнесів, пов«язаних з агровиробництвом і торгівлею с/г продукцією, забезпеченням агровиробників ресурсами, наданням послуг та консультацій. Центр пропонує аграріям комплексні можливості для підтримки та розвитку їхнього бізнесу. В партнерських програмах також беруть участь дочірні та афілійовані підприємства «Астарти», зокрема, це елеваторні послуги, давальницька переробка цукрових буряків, закупівлі врожаю, страхування, програмне забезпечення для управління агробізнесом (AgriChain) та інші можливості за потреби партнерів.

Акціонерне товариство «ОТП БАНК» — один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.

Раніше Центр панртнерської взаємодії «Астарти» аналогічний договір уклав з «Альфа-Банком».