Астарта виготовила понад 20% всього цукру України

29 січня 2020, 11:55 1959

Агропромхолдинг «Астарта» за результатами виробничого сезону 2019 р. виробив 22% цукру від загального об'єму виробництва в країні.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«У 2019/20 МР підприємства «Астарти» прийняли на переробку понад 1,9 млн т цукрових буряків та виготовили 301,5 тис. т цукру. Частка цукру вищої категорії зросла до 95,5% від загального виробництва (у 2018 р. — 86%), в тому числі цукру екстра-класу вироблено на 37% більше — 75,6 тис. т», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у цьому виробничому сезоні компанія зосередилася на впровадженні філософії ощадливого виробництва (Lean), розробивши власну систему підвищення ефективності СОВА (Система операційного вдосконалення «Астарти»). Завдяки її інструментам вдалося суттєво вдосконалити бізнес-процеси, досягти ефективності та економії ресурсів. Так, у цьому сезоні цукрові заводи компанії показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва — 85,05% (середнє значення по Україні — 83,57%). Минулого року цей коефіцієнт в АСТАРТІ становив 83,75%.
 
«Наші підприємства працювали за схемою «поле-завод», що дозволило мінімізувати час  зберігання цукрових буряків та підвищити якісні та кількісні показники сировини і самого цукру. Також позитивною була динаміка ресурсоощадності виробництва. Зокрема, витрати газу на тонну переробки цукрових буряків на наших заводах скоротилися на 3,7% до 22,58 м3/т порівняно з 2018 роком, води — на 4% до 0,82 м3/т», — зазначив виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.

За його словами, стало зрозуміло, що відбулося збалансування ринку цукру, тому «Астарта» має «позитивні очікування на майбутнє».


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).